Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за смяна на маслото на хидравликата!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за смяна на маслото на хидравликата!?

Какво масло да взема за хидравликата на колата колеги? Искам да е някакво качествено! Колата е Алфа 147 1.9 жтд!
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

......TUTELA GI/A
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Tutela GI/A или ако искаш по висок клас: Tutela GI/E или върха на сладоледа Tutela GI/R, но последното е почти 40 лева литъра
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

А колко литра г/д хваща за да знам колко да взема ?

Comment

Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
          А колко литра г/д хваща за да знам колко да взема ?
          1 литър ще ти стигне.
          sigpic

Comment

Мерси за съветите колеги !

Comment

Земи два и направи промивка,12-13 лева е килото.....ако искаш де....

Comment

Точно и аз това си мислех колега да взема 2л. масълце и да се направи хубава промивка!

Comment

Литар и 200грама е.Mobil e добро масло като харектеристика и цена.
                  Може да налееш и това с новото маслаце:
                  http://www.xadoshop.bg/bg/products/x...avlik-p63.html

Моята е обработих профилактично че един колега ме притесни с неговата хидравлика и наистина има разлика.
                  Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 11:02.
                  Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                  0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Аз се реших да го сменям понеже сутрин колата докато е студена си е лека хидравликата и след като позагрее като е поразкарам се втвърдява, не много но се усеща една идея по-тежък волана и по тази причина съм решил да го сменя за да видя дали ще има промяна (в което съм и убеден де).

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение

Моята е обработих профилактично че един колега ме притесни с неговата хидравлика и наистина има разлика.
                      .........тая джуджавка идея нямам дали върши работа а и не вервам на чудотворни джаджи от неизвестен произход но има неква грешка у нечий телевизор,тва жувотно е за автоматични трансмисии,пише си го на картинката.

И защо да слага Мобил а не Тутела?????

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
                      Аз се реших да го сменям понеже сутрин колата докато е студена си е лека хидравликата и след като позагрее като е поразкарам се втвърдява, не много но се усеща една идея по-тежък волана и по тази причина съм решил да го сменя за да видя дали ще има промяна (в което съм и убеден де).
                      ......имам същата болест,със смяна на течноста не се оправи,одим към помпа.

Comment

За да не се втвърдява волана, за да не се изпарява и да не ви се изпаряват паричките от джобовете, взимате МХЛ-48 или 62, сипвате, промивате.... После установявате, че волана се държи много по-добре и никога повече не се връзвате да слагате друго.
                        Карал съм с всякакви, включително и с Traktran-9, но няма никакво особено подобрение. МХЛ се държи много добре, дори когато загрее.
                        Останалото са търговски заблуди и измами.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          За да не се втвърдява волана, за да не се изпарява и да не ви се изпаряват паричките от джобовете, взимате МХЛ-48 или 62, сипвате, промивате.... После установявате, че волана се държи много по-добре и никога повече не се връзвате да слагате друго.
                          Карал съм с всякакви, включително и с Traktran-9, но няма никакво особено подобрение. МХЛ се държи много добре, дори когато загрее.
                          Останалото са търговски заблуди и измами.
                          МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОБИКНОВЕНО ХИДРАВЛИЧНО МАСЛО ВМЕСТО АTF, В „ХИДРАВЛИКАТА” НА ВОЛАНА?
                          Не се препоръчва употребата на хидравлично масло тип „МХЛ” (което е масово разпространено в търговската мрежа)освен ако специално не е указано.

......тва пише у сайто на Приста.

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение

И що те притесни колегата за хидравликата? Щото помпата втора ръка струва 30 лева ли?
                            А и да не говорим че няма как да я скапеш освен ако не караш без масло

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:45 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОБИКНОВЕНО ХИДРАВЛИЧНО МАСЛО ВМЕСТО АTF, В „ХИДРАВЛИКАТА” НА ВОЛАНА?
                            Не се препоръчва употребата на хидравлично масло тип „МХЛ” (което е масово разпространено в търговската мрежа)освен ако специално не е указано.

......тва пише у сайто на Приста.

Тъкмо се чудех това МХЛ що за чорба е а то било нашенско!
                            Сега разбирам защо колегата по горе го е досрамяло да опомене марката

п.с. А може и да бъркам за производството - просто прегледах отгоре темата!
                            sigpic

Comment

Кайо, това масло влиза в значително по-натоварени режими от тъпата хидравлика по колите ни. В хидравликата ни има до 20-25 атмосфери налягане. МХЛ работи на доста по-високи налягания и при много по-високи натоварвания. Освен това работи и в механизми в които е от голямо значение да има ми мажещи свойства.
                              А сайта какво да каже?!
                              Нали трябва да си продават супер специалните масла.
                              Пак казвам, От поне 15 години си карам с такова и никога не съм имал проблеми. Даже ми се струва, че и рейките протичат от него по-рядко.
                              Споделям само своя опит.
                              Всеки може да прави каквото си иска.

За адаша от Варна:
                              Адаш, с това масло работят всички автоматични системи по заводите и хич не е за подценяване. С него работеха, а и все още работят фадроми, багери, булдозери, та дори и машини с хидромотори.
                              Разбира се, съвременните машини, всички до една идват с някакво оцветено, супер специфично и само за конкретната машина масла.
                              Просто търговски трикове.
                              Нищо повече.
                              Помисли си само!
                              Имаш хидравлична преса, която работи при 160 атм налягане и не се спира денонощно. Маслото циркулира непрекъснато през клапан за налягането. Имаш помпа, редуктор, изпълнителна част от прецизни клапани и през всичко това циркулира МХЛ.
                              как мислиш, дали е толкова калпаво и дали няма да се справи с тъпите ни хидравлики, които са нещо много по-просто?
                              Last edited by mordohy; d.m.y г., 20:58.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X